Central London Flat.

Central London Flat. • baraperglova.com/blog

This is first London interior inspiration on my blog! Well if you do not count Plough, I wrote about it few months ago and actually it's restaurant. This time caught my attention this project by architectural and design studio VW + BS. They renovated an apartment for family from South East Asia, whose members often visit London for work and for fun. They create flexible and functional space with a simple design.

I quite like the kitchen design that is spacious, open and very simple. Wood paneling contrasts nicely with the surrounding white areas. Likewise, I like the retractable panels on the first floor of the bedroom, which can either provide plenty of natural light or privacy.
The only thing I totally do not fit is the color of the floor, because don't match with the color of the kitchen. Personally I would rather choose some subtle pattern in a neutral light gray-brown color.

For short-term visits this place is ideal for long term I would use the large white walls for a tasteful wall art and flower can not be missed. Even cactus would be nice :)

Nice Tuesday everyone!

// 

Tohle je první londýnská interiérová inspirace! Tedy pokud nepočítám Plough, o kterém jsem psala před několika měsíci a to je tak či tak restaurace. Tentokrát mě zaujal projekt architektonického a designového studia VW+BS, které se postaralo o vytvoření apartmánu pro rodinu z jihovýchodní Asie, jejíž členové často navštěvují Londýn kvůli práci i kvůli zábavě. Vytvořili flexibilní a funkční místo s jednoduchým designem. 

Docela se mi líbí řešení kuchyně, která je prostorná, otevřená  a přesto velmi jednoduchá a díky dřevěnému obložení hezky kontrastuje s okolními bílými plochami. Stejně tak se mi líbí zatahovatelnéP desky v prvním patře do ložnice, které můžou poskytnout buď dostatek přirozeného denního světla nebo soukromí.
Jediné, co mi úplně nesedí je barva podlahy, protože neladí s barvou kuchyně. Já osobně bych spíš volila nenápadnější vzor v neutrální světlé šedohnědé barvě. 

Pro krátkodobé návštěvy je tohle místo ideální, pro dlouhodobé bych velké bílé stěny využila pro vkusné nástěnné umění no a nesmí chybět kytka. I kaktus by byl fajn :)

Pěkné úterý všem! 

Project by VW+BS studio, Photos by Michael Franke

Bara Perglova

London, United Kingdom